Wilfried Vanderelst, Lev Vanorbeek, Tony Knollt

dinsdag 26 november 2024

Terug naar kalender

Deuren: 19:30

Aanvang: 20:30

Tickets: 15 euro

Reserveer tickets

Wilfried Van der Elst

  • Begonnen met Comedy begin 2010.
  • Finalist bij Get-Up, Stand-Up. Tournée langs Antwerpse Culturele Centra
  • Eén van de vier finalisten van 123 Comedy in Arenberg in 2010.
  • Halve finalist bij de Comedy Slam in Nederland in 2011.
  • Eén van de leden van de Comedy groep “Independent Comedy”
  • Werkt in de Zoo van Antwerpen, en daar was ook mijn eerste stuk over gemaakt. Midden 2011 is dan het stuk over mezelf ontstaan. Hoe ga je met het leven om als je wat te zwaar bent en lui. Ik maak er ook een punt van om niet terug te vallen op kut&lul en pis&kak humor. Dat laat ik maar aan de anderen . Ik maak graag humor voor iedereen, ook (en misschien vooral) voor de niet ingewijden in de Comedy wereld. Comedy moet in de eerste plaats prettig zijn voor iedereen.-   In 2013 de tweede prijs van de jury op de Commeere Cup in Brugge.
  •  tweemaal te gast bij de podcast van Xander Derijcke
  • in 2014 werd er nog een speciaal kerststuk uitgebracht. Ja, zo zou het misschien ook wel eens kunnen gegaan. Of ook weer niet natuurlijk
  • in 2016 zag een nieuw stuk het licht over " De Lijn"
  • in 2016 Publieks- en 2de plaats juryprijs gewonnen bij Comedykapers.

 

Lev Vanorbeek

Een biker uit Zepperen, ontwikkelde op jonge leeftijd een liefde voor motoren en humor. Hij voegde de twee samen en zo ontstond Motorcycle Comedy. Hij zal je overtuigen met grappige observaties uit het dagelijkse leven, soms zelfs in het plat Zeppers! Lev draait al meerdere jaren mee in het comedy-milieu en deed voorprogramma's van onder andere: Nigel Williams, Raf Coppens, Kamal Kharmach en vele anderen.

 

Tony Knoll

Tony Knollt in concert is een liederenprogramma waarin Tony Knollt zijn laatste levensfase dichterlijk onder de loep neemt, van fysieke en mentale aftakeling tot het naderende einde, de seniorenzorgen, de eenzaamheid, de betutteling, het rusthuisvoedsel, het medicijngebruik, de hang naar vroeger, de verpletterende weemoed.

Valt er soelaas te vinden in Tony Knollt’s oeuvre? Absoluut!

De beklijvende teksten en prachtige melodieën zorgen voor troost, vreugde en levenslust.
Een krakkemikkig geriatrisch feest.
Nooit eerder was oud worden zo leuk.

 

Achtergrond

Er is niet veel bekend over Tony Knollt, maar wanneer hij in 1946 het eerste daglicht ziet in het Nederlandse Assendelft kan niemand bevroeden dat er in het kleine kereltje een enorm muzikaal talent schuilt. Wanneer hij als twintiger mee aan de wieg staat van ‘The George Braker Selection’, is iedereen overtuigd: Knollt’s talent kent geen grenzen. Toch zorgt een uit de hand gelopen dispuut met George Braker voor een definitieve scheiding op de eerste repetitiedag. De hoog oplopende ruzie zijn de twee nooit te boven gekomen. Tony Knollt verdwijnt uit het publieke oog.

Na veel omzwervingen in Oost-Duitsland, Tsjechoslowakije en Noord-Nederland zorgt Knollt voor de muzikale omkadering op luxe cruiseschepen. Dit doet hij een veertigtal jaar. Op verdenking van controversiële praktijken (o.a. belastingontduiking en gerommel met royalty-percentages), wordt Knollt vier jaar lang vastgehouden in een Oostenrijkse penitentiaire inrichting.

Nu, op latere leeftijd kiest hij er voor weer op te treden in een show die met brede en open blik zijn ganse leven overschouwt. Op een onnavolgbare en virtuoze manier schetst hij de fysieke en mentale aftakeling en het naderend einde.

 

Reacties van het publiek

******
… De heer Knollt brengt zijn eigen levensliederen uit het bejaardentehuis en doet dit met verve. Zelden zo hard gelachen …
 

*****
… De grootste verrassing was evenwel het geriatrische fenomeen Tony Knollt, een recalcitrant heerschap op leeftijd die beenhard en ongecensureerd verslag doet vanuit het bejaardenbiotoop dat in België ‘woonzorgcentrum’ heet: toplol voor het hele gezin …
 

************
… We werden verwend met een ogenschijnlijk hoog bejaarde Tony Knollt die ons heeft verblijd met aardig wat tremolo’s, zeer rake teksten over verval onder begeleiding van een Casio. Gevolg: onophoudelijke lachsalvo’s …